Åsa på listan till Europaparlamentsvalet

Åsa Karlsson Björkmarker, tidigare kommunalråd i Växjö och nu statlig utredare och hållbarhetskonsult, finns med på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentsvalet. Hon återfinns på plats 9. Socialdemokraterna har idag 5 mandat i Europaparlamentet. 

“Jag är både stolt och ödmjuk inför att vara kandidat till Europaparlamentet och jag ser fram emot en valrörelse med fokus på vilket Europa vi vill se i framtiden. Ska Europa stå för demokrati, schyssta villkor och en offensiv klimatpolitik, då är Socialdemokraterna det självklara valet”, säger Åsa Karlsson Björkmarker. “Vi har stora utmaningar och det är viktigare än någonsin att demokratiska krafter samlar sig för att motverka de nationalistiska och fascistiska strömningar som just nu är starka runt hela Europa.”

Åsa Karlsson Björkmarker lämnade våren 2018 posten som kommunalråd i Växjö efter en tids sjukskrivning. ”Jag är mer än redo att axla ansvaret att vara kandidat till Europaparlamentet och jag har aldrig lämnat partiet. Däremot var det viktigt för mig att ta ett kliv tillbaka och sätta hälsan först en period”, berättar Åsa. “Jag står inte på valbar plats på listan, men ser fram emot att under valrörelsen prata om den gemensamma utmaning Europa har, bland annat när det gäller omställningen till ett hållbart och fossilbränslefritt samhälle.”

Monica Haider, ordförande för Socialdemokraterna i Kronoberg och riksdagsledamot, är glad över att Åsa Karlsson Björkmarker finns med som kandidat i Europaparlamentsvalet.

“Åsa har en bred kunskapsbas och är enormt kunnig och kompetent”, säger Monica Haider. “Självklart skulle jag gärna ha sett henne högre upp på listan, men jag är samtidigt glad över att ha henne med i valrörelsen och siktar på att vi ska göra ett riktigt bra resultat. Europa behöver mer, inte mindre, samarbete.”

facebook Twitter Email