Socialdemokraterna presenterar förslag till riksdagslista

Socialdemokraterna i Kronoberg presenterar idag förslaget till riksdagslista i valet 2018. Listan består av 32 socialdemokratiska kandidater till Sveriges Riksdag.

Från valberedningens sida är vi mycket nöjda med förslaget till riksdagslista.

”Vi har god fördelning mellan män och kvinnor, god representation från länets olika delar och en god åldersspridning. Självklart är vi också stolta över att kunna presentera en minister som nummer ett på listan. Nu är vi redo att vinna val och ta tre mandat för Socialdemokraterna i Kronoberg”, säger valberedningens sammankallande Malin Lauber.

Listan föreslås toppas av infrastrukturminister Tomas Eneroth från Växjö.

”Jag är väldigt glad över att återigen bli föreslagen som första namn på riksdagslistan för S i Kronoberg. Jag kommer att ge järnet för ett bra valresultatet – vi har vänt Sveriges ekonomiska utveckling på bara några år men mycket återstår för att göra Sverige både jämlikt och jämställt”, säger Tomas Eneroth.

På andra plats i förslaget står Monica Haider från Fölshult Eneryda, som nu gör sin första mandatperiod i Sveriges riksdag.

”Jag är väldigt stolt över att få förtroende som andra namn på vår riksdagslista. Efter denna mandatperioden känner jag att jag har mer att ge i Sveriges riksdag. Det går väldigt bra för Sverige och det ska komma alla till del, i hela landet. Med en socialdemokratiskt ledd regering har vi kommit en bra bit på väg mot ett mer jämlikt samhälle”, säger Monica Haider.

Här kan du se hela listan:

Förslag till riksdagslista PDF

facebook Twitter Email