Pressmeddelande: Monica Haider lämnar som ordförande för Socialdemokraterna i Kronoberg

Monica Haider har idag meddelat valberedningen för Socialdemokraterna i Kronoberg att hon inte ställer upp för omval som partidistriktsordförande. Hon kommer att lämna sitt uppdrag vid distriktskongressen den 26 september.

“Det har varit ett spännande, ärofullt och väldigt roligt uppdrag som jag lämnar efter 11 år. Jag vill rikta ett stort tack till mina partikamrater för det fina förtroende de har gett mig. Det finns ingen dramatik bakom mitt beslut och jag fortsätter mitt politiska engagemang för Socialdemokraterna i Kronoberg”, kommenterar Monica Haider.

Valberedningen kommer nu att vända sig till partidistriktets arbetarekommuner och ta in nomineringar till vem som ska efterträda Monica Haider.

“Det känns som att det är rätt tid att lämna över till någon annan, med ett år till kyrkoval och två år till nästa riksdagsval. Den som tar över efter mig får tid på sig att komma in i sin nya roll och vrida upp temperaturen för valrörelse. Vi har också en situation med personalbyte på partiexpeditionen, och då är det ett bra läge att någon annan tar över ledarrollen”, säger Monica Haider.

Monica Haider tillträdde som ordförande för Socialdemokraterna i Kronoberg 2009.

Valberedningens ordförande Martin Edberg kommenterar dagens besked så här:

“Jag har tagit emot Monica Haiders besked och nu inleder valberedningen arbetet med att ta fram en kandidat till ny partidistriktsordförande. Jag vill rikta ett stort tack till Monica för hennes insatser och vet att hon även fortsättningsvis kommer att vara en stark företrädare för partidistriktet.”

facebook Twitter Email