Henrietta Modig Serrate (S) föreslås bli regionstyrelsens ordförande – S + M bildar majoritetsstyre

Henrietta Modig Serrate föreslås bli ny RSO i Region Kronoberg.

Vid en presskonferens idag presenterades ett nytt samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Region Kronoberg. Samtidigt presenterades Henrietta Modig Serrate (S) som den som tar över rollen som regionstyrelsens ordförande när Mikael Johansson (M) lämnar uppdraget vid kommande regionfullmäktige, den 10 april. Henrietta är idag regionstyrelsens andre vice ordförande och har en lång bakgrund i Region Kronoberg. 

Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att ta ansvar i en svår tid och i och med samarbetet bildas ett majoritetsstyre i Region Kronoberg. Av regionfullmäktiges 61 ledamöter har Socialdemokraterna 21 och Moderaterna 13. 

“Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om att ta ansvar i en svår tid”, säger Henrietta Modig Serrate (S). “Socialdemokraterna är det största partiet i regionen, och vi har varit tydliga med att vi vill ta ansvar. Det avtal vi nu har landat i har varit ett givande och tagande, precis som det blir när två partier ska samarbeta, men vi gör det för Kronoberg och kronobergarna. För tiderna är tuffa och då behövs ett starkt ledarskap.”

facebook Twitter Email