Regionrådet föräldraledig – de ersätter

Socialdemokraternas regionråd i Kronoberg, Henrietta Serrate, kommer att vara föräldraledig mellan februari och juni 2022. Under tiden kommer Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, att ersätta henne som regionråd.

– Jag är glad att det i en modern demokrati går att vara både förälder och politiker. Nu ser jag fram emot att under våren vara föräldraledig och därefter gå in i en väldigt viktig valrörelse. Jag har stort förtroende för att mina partikamrater håller igång debatten och lägger många bra förslag under min frånvaro, säger Henrietta Serrate (S).

Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i regionens folkhälsoberedning samt ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Tingsryds kommun, ersätter under perioden Robert Olesen som 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Helen Bengtsson (S) från Älmhult ersätter Henrietta Serrate som ordinarie ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott.

De formella besluten om ersättare under föräldraledigheten fattas på regionfullmäktige 2 februari och regionstyrelsen 15 februari.

För kommentarer:

Robert Olesen (S), 0767-20 76 15

Magnus Carlberg (S), 0735-06 44 95

Helen Bengtsson (S), 0705-68 08 28

facebook Twitter Email