(S) och Kommunal i handslag om bättre arbetsvillkor i Region Kronoberg

Under torsdagen träffades socialdemokraternas regionrådskandidat Henrietta Serrate och sektionsordförande för Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg, Jenny Sjöström, för handslag om bättre arbetsvillkor i Region Kronoberg.

Handslaget mellan Socialdemokraterna och Kommunal innebär att partiet lovar att genomföra tre åtgärder i Region Kronoberg om de vinner valet:

  • Återinför det höjda OB-tillägget för Kommunals yrkesgrupper
  • Avskaffa delade turer
  • Ta fram en modell för bidrag till arbetsskor


Socialdemokraterna vill också se över hur fler medarbetare än idag kan få rätt till vidareutbildning och kompetensutveckling med arbetsgivarens stöd.

– Alla Region Kronobergs medarbetare förtjänar bättre arbetsmiljö och bättre arbetsvillkor. Region Kronoberg behöver en bättre personalpolitik och det får man om man röstar på Socialdemokraterna. Vårt handslag med Kommunal innebär att vi lovar att genomföra åtgärder som särskilt rör deras medlemmar. Det handlar exempelvis om att återinföra det höjda OB-tillägget som det moderatledda styret tillsammans med Sverigedemokraterna plockade bort för kommunalarna 2020, säger Henrietta Serrate (S) regionrådskandidat.

– Överenskommelsen mellan Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg och Socialdemokraterna är mycket värdefull för Kommunals yrkesgrupper. Inte minst återinförandet av det förhöjda OB-tillägget som de borgerliga partierna tog bort är en fråga som djupt berör oss Kommunalare. Nu arbetar vi för en socialdemokratisk valseger så att förslagen kan bli verklighet, säger Jenny Sjöström, sektionsordförande för Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg.

Just nu genomförs handslag mellan socialdemokrater och LO-fackförbund runt om i hela landet. I Småland har Socialdemokraterna och LO-distriktet också tagit fram ett gemensamt program för politiska prioriteringar kommande mandatperiod.

KONTAKT OCH KOMMENTARER

Henrietta Serrate (S), regionrådskandidat, 072-083 18 84

Jenny Sjöström, sektionsordförande för Kommunal Hälso-Sjukvård och Trafik Kronoberg, 010-442 84 05

facebook Twitter Email